Porfestés, porszórás, szinterezés

Szinterezés, porfestés, homokfúvás

Szinterezés, porfestés, homokfúvás

A köznyelvben a porfestés /porszórás szinonimájaként terjedt el a szinterezés, de valójában ez csupán egy a különböző szinterezési eljárások közül. Szinterezésnek azt a fém megmunkálási eljárást hívjuk, amely során a műanyag alapú festéket száraz por formájában visszük fel a festendő felületre, majd beégetjük.

Az első lépés az elektrosztatikus festési folyamatoknál mindig a felület tisztítása és előkezelése, ami történhet mechanikusan vagy vegyi eljárással. Csak azután következik a porfestés. A módszer lényege, hogy egy színezett por-alapú festéket juttatunk a felületre elektrosztatikus szórópisztolyokkal, nagy feszültséggel (kb. 10–100 kV). A műanyag alapú porfesték megtapad a fém felületén, s ezt utána magas hőfokon (a festék típusától függően 160–200 °C-on) ráolvasztjuk.

A kemencében történő beégetés során a porfesték térhálósodik a fém felületen, aminek eredményeként egy rendkívül tartós, homogén, emellett rugalmas és hőálló felületi bevonatot kapunk.

  • A porszóró eljárás során zárt technológiát alkalmazunk, nincs károsanyag-kibocsátás,
  • nincs oldószer-felhasználás,
  • a porfestés nagy felületek gyors bevonására is alkalmas,
  • a porszórás esetén nincs száradási idő, a szinterezéssel bevont termék beégetés után azonnal használható,
  • a minőségi alapanyag használatnak köszönhetően a bevonat időjáráslló, és kiválóan ellenáll az UV-surgárzásnak is.

A szinterezés előnyei, hátrányai

A szinterezés lehetővé teszi, hogy akár alapanyag-veszteség nélkül legyünk képesek komplex geometriájú, homokfúvással vagy foszfátozással előkészített felületű fém alkatrészek precíz festésére, legyen szó akár lemezfelni festésről, akár egyéb műveletről.

A porfestés környezetbarát megoldás, hiszen egyáltalán nem használ oldószereket, és a zárt munkatérben történő kivitelezés garantálja, hogy a folyamat ne járjon károsanyag-kibocsátással.

A porszórás nem csak gyors és költséghatékony, de képes olyan tartós végeredményt biztosítani, amely hosszú időn keresztül ellenáll majd a környezeti viszontagságoknak.

Mindemellett fontos tudni, hogy ezzel a módszerrel csak magas hőálló képességgel rendelkező termékeket festhetünk, illetve az egyes termékek mérete is befolyásolhatja a technológia alkalmazhatóságát.

A szinterezés előnyei, hátrányai
A porfestés felhasználási területei

A porszórás felhasználási területei

A kivitelezés pontossága és gyorsasága miatt a porfestés számos iparágban kedvelt technológia. Legyen szó építőiparról, autóiparról vagy háztartási eszközök gyártásáról, a RAL skála bármely árnyalatában képesek vagyunk kül- vagy beltéren használható termékek festésére. A homokfúvással előkészített felületeken tartós, strapabíró festékréteg képezhető.

  • Építőipar: csövek vagy más, fém építészeti elemek festése mellett nyílászárókat vagy bútorokat is festhetünk ezzel a technológiával.
  • Autóipar: akár felni festésről, akár kilincsről vagy más, kisméretű, esetleg a motortérben használt alkatrészről van szó, a módszer hatékonyan alkalmazható.
  • Egyéb eszközök: konyhai, kertészeti vagy akár sporteszközök esetén is gyakran előfordul a technológia használata.

Gyakran felmerülő kérdések és válaszok a szinterezés kapcsán

Mit érdemes tudni a porfestésről?

A porfestés egy költséghatékony és rendkívül tartós módszer, melynek során a termékeket megfelelő előkészítés után színes, műanyag alapú porréteggel vonjuk be, elektrosztatikus szórópisztolyt használva. Az eljárás során 20-30 percig 160-190 °C fokos égetőkályhában a termékre égetjük a festékréteget, így garantálva a hosszan tartó végeredményt.